Massagepistol bäst i test 2022 – 8 bästa massagepistolerna!

Massagepistol Flowlife Flowgun pro 2.0 bäst i test 2022
Massagepistol Flowlife Flowgun pro 2.0 bäst i test 2022

Produktjämförelse: Bäst massagepistol 2022

Lider du av stela och ömmande muskler, eller tränar du mycket och behöver snabbare återhämtning? Med hjälp av en massagepistol eller massage Gun kan du råda bot på dina problem, i hemmet! De är enkla att plocka fram och är enkla att använda på dig själv, eller på någon i din närhet. 

Första gången jag kom i kontakt med massagepistoler var under Crossfit the open. Efter detta har det tagit fart ordentligt och det finns nu en uppsjö olika märken. Marknaden har fullkomligt exploderat!


Artikeln innehåller annonslänkar


Nu erbjuds YTTERLIGARE 5% rabatt hos Flowlife med koden ”Bästatesten”, passa på under black friday!

Flowlife Flowgun Pro 2.0 – Bäst i test! (ytterligare 5% rabatt med koden ”bästatesten”)
Flowlife Flowgun Go 2.0 – Bästa köp! (ytterligare 5% rabatt med koden ”bästatesten”)
Flowlife Flowgun pocket – Smart mini!
Hyperice Hypervolt – Riktgit bra
Hyperice Hypervolt Plus – Bäst premium
Titan life trigger gun – Bra köp standard
SSN massage gun 2.0 – Bra köp standard
Titan life trigger gun a-physio – Billigast

Artikelns innehåll:
Vad är en massagepistol / massage gun
Vilka kan använda en massagepistol
Massagepistol och träning
Olika munstycken – olika effekt
Vilken massagepistol är bäst – Massagepistol Bäst i test 2021!
Vanliga muskelgrupper och problem där massagepistolen kan komma till nytta 

Vad är en massagepistol?

En massagepistol ser ut som en borrmaskin och är en batteridriven maskin där du kan fästa olika sorters munstycken. Dessa munstycken stöts ut från maskinen som då skapar ett tryck/vibration på det område du masserar. 
De olika munstyckena till massagepistolen är anpassade till olika kroppsdelar och även utefter vad du har för behov. 

På samtliga maskiner vi kollat på så finns det olika hastigheter. Detta ger dig möjligheten att starta lite lätt, för att sedan öka trycket eller vibrationen. Allt beror på hur pass smärttålig du är och vilken effekt du vill komma åt. 

Har du till exempel en ömmande punkt (TriggerPunkt) så kan du eller med hjälp av någon applicera munstycket direkt över punkten, på så vis får du en rejäl uppluckring av muskulaturen som är påverkad. 

Vilka kan använda en massagepistol?

I stort sett så är massagepistolen en konsumentprodukt som du kan använda på dig själv som en djupgående och effektfull massage. Vissa modeller är så pass bra att även professionella terapeuter använder sig av dem i behandlingsserier.

Det spelar ingen roll om du är en högpresterande elitidrottare, motionär eller stillasittande kontorsarbetare. Vi kan alla få stela, ömma och smärtsamma muskler på grund av olika faktorer. 

Tränar du regelbundet så är massagepistolen perfekt för att öka cirkulationen i muskulaturen, och på så vis ge dig snabbare återhämtning inför nästa träningspass.
 
Är du en mer stillasittande person som jobbar mycket framför datorn, så har du garanterat någon gång känt dig stel eller öm i axlar och skuldror. 
Vissa områden på axlarna kan du med enkelhet komma åt själv med hjälp av massagepistolen, annars ber du någon i din närhet att massera. 
Är det jobbigt då? Nej! Nu finns det inga undanflykter att ge någon en massage, slipp trötta tummar och fingrar! 

Massagepistol och träning?

Tränar du regelbundet och vill känna dig på topp inför och efter varje träningspass? Då kan en massagepistol vara ett klockrent köp. Eftersom pistolen fungerar som en massage så får du snabbare upp blodcirkulationen till specifika muskelgrupper.

Du kan lätt anpassa vilken styrka du vill ha på massagepistolen. Är du riktigt stel efter ett hårt pass kan det kännas skönt att värma upp på en lägre intensitet för att sedan öka. Precis som med massage så kan behandlingen påverka att du får minskad träningsvärk.  

Effekten du får av en mer avslappnad muskulatur är också att du kan få bättre rörlighet i leder och muskler. Detta möjliggör att du kan träna på ett mer effektivt sätt och minska risken för skador.

Olika munstycken – olika effekt?

Munstycken massagepistol
Massagepistol munstycke

Till alla massagepistoler vi undersökt så medföljer ett antal olika munstycken. De mest vanliga är en boll (ungefär som en golfboll), en platta, en tvådelad klo samt en rak pigg/spik. 

Bollen är den som används flitigast och som med lätthet kan användas på de allra flesta muskelgrupper. Olika tillverkare har också olika sorters bollar, där en kan vara mjukare för känsla områden som ryggraden.

Plattan funkar också väldigt bra till de flesta områden men används framförallt till ”plattare” muskelområden.

Med hjälp av klon kan du komma åt lite mer djupa muskelgrupper som sitter i underarmen, i vad och längs med ryggraden. 

Med hjälp av piggen/spiken kan du verkligen pinpointa en smärtsam muskelknuta.

Vilken massagepistol är bäst?

Vi har jämfört åtta olika produkter från olika varumärken, för att hitta den bästa massagepistolen. Testerna är från mindre kända varumärkena till de mer ”exklusiva” originalen som finns på marknaden. 

Vi har kollat på tekniska detaljer som batterikapacitet, antal slag/vibrationer, antalet medföljande munstycken och kvalité. Detta har vi jämfört med pris och vad konsumenterna ger dessa för betyg. 

Vi utser vinnare i kategorierna; massagepistol bäst i test, bästa köp, bäst budget samt bäst premium.

Massagepistol bäst i test 2022:

Flowlife Flowgun Pro 2.0 – Bäst i test

Flowlife Flowgun Pro 2.0 massagepistol bäst i test 2022
Flowlife Flowgun Pro 2.0 massagepistol bäst i test 2022

Garanti: 24 månader Vikt: 978 g Portabel: Medföljande väska Frekvens/Slag: 1400-3200 rpm Munstycken: 6 st Batteri: Li-ion 2550 mAh Batteritid: Upp till 6 timmar per laddning Ljudnivå: 30-60 db

Det är ingen hemlighet att Flowlife levererar grymma produkter, och nylanseringen (Sep 2020) av Flowlife Flowgun är inget undantag. Massagepistolen är riktigt snygg, kvalité i högsta klass samt gör exakt det vi vill att de bästa massagepistolerna ska göra. Du får alltså en muskulär genomkörare i högsta klass!

Flowlife Flowgun levereras i en snygg och stabil väska med hela 6 stycken olika munstycken. Detta möjliggör att du kan komma åt precis vilken muskel du vill, på bästa möjliga vis.

Vi utser Flowlife Flowgun till massagepistol bäst i test, samt bästa köp!

Köp marknadens bästa massagepistol direkt hos Flowlife.se

Flowlife Flowgun massagepistol bäst i test 2022
Flowlife Flowgun massagepistol bäst i test 2022

Test av massagepistolen Flowgun hos naprapat:
Vi har låtit testa Flowgun under en veckas tid ute på fältet som en del av naprapatbehandling. Maskinen har fått vara en del av behandlingen av bland annat musarm/tennisarmbåge, inklämningar i axlar, höftbesvär, stela muskler hos elitidrottande individer samt hälsporre och mycket mycket mer.

Effekten har varit påtaglig och har hjälpt till för att påskynda muskelavslappning och bortforsling av slaggprodukter. Batteriet behövde inte laddas en enda gång under veckan, och maskinen har även varit en avlastning för naprapaten.

Flertalet patienter har varit så pass positiva till massagepistolen att de ville veta mer om produkten.

Köp marknadens bästa massagepistol direkt hos Flowlife.se

Skillnaden mellan Flowgun och Flowgun Go

Flowlife Flowgun Go 2.0 – Bästa köp

Flowgun Go 2.0 bäst i test
Flowgun Go 2.0 bäst i test

Garanti: 24 månader Vikt: 903 g Portabel: Medföljande väska Frekvens/Slag: Upp till 2800 rpm Munstycken: 6 st Batteri: Li-ion 2500 mAh Batteritid: 7-8 timmar Ljudnivå: 50-60 db

Den mindre, portabla Flowlife Go, med en rejäl batteritid på upp till hela 8 timmar gör entré! Levereras i snygg väska med flertalet olika munstycken. Flowlife Go är budgetvarianten av Flowgun, men presterar ändå i toppklass. Den är tyst och extremt effektiv. Vi anser att denna massagepistol är ett solklart köp för den kräsne som inte vill lägga allt för mycket pengar.

Köp din massagepistol direkt hos FlowlifeTips på hur du enkelt kan komma igång och använda din Flowgun eller flowgun go.

Använda massagepistol flowgun

FLowlife Flowgun pocket – Bästa mini/pocket!

Garanti: 24 månader Vikt: 500 g Portabel: Medföljande väska Frekvens/Slag: 2000-3200 rpm Munstycken: 4 st Hastigheter: 3 st Batteri: Li-ion 1600 mAh Batteritid: 2-4 timmar Laddtid: 4 timmar Ljudnivå: 60-62 db

Under början av 2021 lanserade Flowlife ytterligare en massagepistol. Denna gång är det en liten men riktigt kraftfull pistol med namnet Flowgun pocket. Designen är slimmad snyggt slimmad och där är inga onödiga plastdetaljer. Flowgun Pocket är vad vi kan hitta, den minsta massagepistolen på marknaden i kombination med den kraftiga effekten.

Vi blev riktigt förvånade hur pass kraftfull den faktiskt var när vi testade. Detta är en maskin som tar minimalt med plats, även när den ligger i den snygga medföljande väskan så kan du enkelt förvara den i en väska. Vi anser att denna massagepustol bör finnas i var mans hem. Smidigare blir det inte!

Köp Flowgun Pocket direkt hos Flowlife!


Hyperice Hypervolt

Massagepistol bäst i test Hyperice Hypervolt
Massagepistol Hyperice Hypervolt

Hyperice är företaget som producerar och säljer rehabiliteringsredskap, och där ibland de marknadsledande massagepistolerna Hypervolt och den mer exklusiva Hypervolt Pro.

Hyperice Hypervolt ger dig en unik massagebehandling som ökar din rörlighet och minskar din muskelstelhet. Du kan snabbt och enkelt byta ut de 5 medföljande munstyckena, och välja vilken hastighet du ska ha för bästa komfort.

Quiet Glide-tekniken möjliggör en tyst och störningsfri massage för dig och dina närmsta. Ingen kommer att klaga på att du masserar framför TVn.

Med hjälp av tryck-sensorn får du en visuell återkoppling direkt under tiden du masserar, så att du får just den massage du är i behov av.

Vi anser att Hyperice Hypervolt är en bland de bästa massagepistolerna!

Garanti: 12 månader Vikt: 1,13 kg Portabel: Resevänlig då den är TSA godkänd som handbagage Munstycken: 5 st Batteri: Uppladdningsbart Lithium-ion Batteritid: Upp till 3 timmar per laddning.

Läs mer eller köp Hyperice Hypervolt hos gymgrossisten


Hyperice Hypervolt Pro – Bäst premium

Massagepistol Hyperice Hypervolt Pro
Massagegun Hyperice Hypervolt Pro

Till skillnad från Hypervolt så har motorn i Hypervolt Pro hela 30% större kapacitet och kraft. Den är ändock fortfarande riktigt tyst.

Maskinen levereras i en snygg svart siluett och med hela 5 olika massagehuvuden. Detta möjliggör att du kan ge dig själv eller någon annan olika sorters massagebehandlingar. Riktigt effektivt för att öka cirkulation och minska smärta och stelhet.

Du kan ställa in massagepistolen på upp till 3 olika hastigheter med upp till 3200 stötar per minut. Med hjälp av deras Quiet Glide-teknik är maskinen riktigt tyst, så du kan med enkelhet använda den i närheten av andra, utan att de störs.

  • Kan lindra träningsvärk
  • Öka blodcirkulation
  • Kan förbättra rörlighet i muskel och led
  • Snabbar på din uppvärmning och nedvarvning

Bäst massagepistol i premiumkategorin är Hyperice Hypervolt Pro. Det enda vi hade önskat från denna modell är ett något lägre pris. Men likväl utser vi denna till massagepistol bäst i test deluxkategori!

Garanti: 12 månader Vikt: 1,36 kg Portabel: Resevänlig då den är TSA godkänd som handbagage Munstycken: 5 st Batteri: Uppladdningsbart Lithium-ion Batteritid: Upp till 2.5 timmar per laddning

Köp Hyperice Hypervolt Pro hos Gymgrossisten


Titan Life Trigger Gun – Bra köp standard

Titan Life Trigger Gun Massage Gun
Titan Life Trigger Gun

Massagepistolen Titan Life Trigger Gun är ännu en av raden massagepistoler. Trigger Gun är utan tvekan Titan Lifes bättre massagepistol. Du kan välja mellan 4 olika hastigheter för enklare massage upp till hårdare behandlingseffekt. Trigger Gun kan köra upp till 3300 slag per minut, detta är något mer än vad de flesta andra märken på marknaden kan erbjuda.

Maskinen levereras med 4 stycken olika massagehuvuden, vilket är standard i denna bransch. Allt för att kunna komma åt de större musklerna samt de mindre djupa grupperna.
Designen är något i det enklaste laget och kan upplevas plastig och enkel.

Vikt: 1 kg Munstycken: 4 st Batteri: 24 V x 6 batterier Batteritid: Upp till 4-6 timmar per laddning Frekvens/Slag: 1200-3300 slag / min

Jag vill läsa mer om Titan Life Trigger Gun

SSN Massage Gun 2.0 – Bra köp standard

SSN Massage Gun 2.0
SSN Massage Gun 2.0

Uppföljaren till SSN Massage Gun heter alltså SSN Massage Gun 2.0. Det är en mer kompakt, tystgående och smidigare modell. Levereras med 4 stycken olika munstycken för bästa åtkomst till samtliga av kroppens muskler och senor. Beroende på vilken av de 6 (!!) hastigheterna du kör på så räcker batteriet upp till 5 timmar per laddning.

Garanti: 1 år Vikt: 0,8 kg Hastighet/nivåer: 6 st Munstycken: 4 st Batteri: 2600 mAh Batteritid: 3-5 timmar per laddning Frekvens/Slag: Max 3200 slag / min

Läs mer eller köp SSN Massage Gun 2.0


Titan Life Trigger Gun A-physio – Budget

Massagepistol Titan Life Trigger Gun A-Physio
Titan Life Trigger Gun A-Physio

Massagepistolen Trigger Gun A-Physio är en bland de billigaste maskinerna på marknaden (bortsett från kinakopior), och håller trots det hög kvalitét. Precis som övriga modeller vi jämfört så får du med 4 st munstycken till olika sorters besvär.

Det som sticker ut på denna modell är att massagepistolen har hela 6 stycken hastigheter, men den ligger dock inom samma frekvens som många andra, alltså 1200-3200 slag per minut.

Vikt: 1.1 kg Hastighet/nivåer: 6 st Munstycken: 4 st Batteri: 2400 mAh Batteritid: 4 timmar per laddning Frekvens/Slag: 1200 – 3200 slag / min

Läs mer eller köp Trigger Gun A-Physio


Vanliga muskelgrupper och problem där massagepistolen kan komma till nytta 

Stela axlar/nacke

Nacke- och skulderbesvär är bland de vanligaste besvären hos befolkningen. Du har säkert känt av detta någongång? 
Orsaken kan vara många, men stillasittande framför datorn, inaktivitet, för mycket träning och stress är några av orsakerna.  

Vissa utav musklerna i nacke/skuldran kan du komma åt själv. Annars är det fördelaktigt att någon hjälper dig. 
Även här är exempelvis munstycket med det runda huvudet skönt. Kommer du åt ett stelare parti, eller en extra öm punkt så fokusera där en stund, och känn hur smärtan klingar av. 

Stel höft / falsk ischias

Har du drabbats av en stel höftmuskulatur. Kanske till och med fått en så kallad falsk ischias där rumpmuskeln (piriformis) trycker på ischiasnerven. Det finns många tips om hemövningar och stretch man kan testa, eller gå till en naprapat för behandling.  

Med hjälp av en massagepistol, och i synnerhet munstycket med bollen, kan du åstadkomma en stor skillnad genom att arbeta igenom hela rumpmuskeln, samt lår och vadmuskler. Detta i kombination med stretch kommer avlasta avsevärt. 

Musarm/tennisarmbåge

Ett vanliga problem är smärta och stelhet i underarmen, och framförallt på utsidan av armbågen. Problemet uppstår ofta vid för monotona moment som datorarbete, eller allt för upprepade moment av muskeln som vid padeltennis som blivit mycket populärt.

Med hjälp av ”klon” kan du arbeta igenom både ut- och insida av underarmen och på så vis avlasta muskeln och för en ökad cirkulation/läkningsförmåga. 

Löparknä

Både elitidrottare och motionärer kan drabbas av ett löpar knä. Orsaken kan vara många, men det som händer är att den stora senan på utsidan av låret börjar skava och skapa friktion på en bennabb på utsida knät. Detta skapar smärta och obehag vid framför allt löpning, eller aktivitet där knät behöver böjas frekvent. 

Genom att mjuka upp muskler i lår, höft och senan på utsidan av låret, så kan du skapa en god avlastning. Det är klokt att också uppsöka en terapeut som kan ge dig tips om stärkande övningar för att du ska slippa framtida problem. 

Hur vi utfört testerna

Vi har testat samtliga av massagepistolerna i hemmamiljö, dels för avslappningens skull, men också för rehabilitering av lättare skada. Massagepistolerna användes regelbundet under en veckas tid, tills dess att batterierna tog slut. Sedan har samtliga laddats upp maximalt.

När vi utsåg de två bästa produkterna, så lät vi FlowLifes maskiner användas på naprapatklinik, som en del av den huvudsakliga behandlingen.

VI har även tagit del av tidigare tester, kundomdömen och recensioner för att komma fram till våra vinnare i de olika kategorierna.


Tack för att du ha läst vår artikel om bäst massagepistol 2022
Artikel: Massagepistol bäst i test 2022 – 8 bästa massagepistolerna!
Författare: Admin hos BästaTesten
Företag: Hyperice, Titan Life, SSN, Flowlife
Produkter: Hyperice Hypervolt (Pro), Titan Life Trigger Gun/A-Physio, SSN massage gun 2.0, Flowlife Flowgun/pro
Vinnare hos: Bästatesten
Saknar ni något varumärke i testet? Det gör vi också, men det kommer fler inom kort!

Vi på BästaTesten slukar webben på produktinformation och testar av produkter, så om något leder till ett köp hos er så erhåller vi en liten andel som provision från företaget du handlar av. Helt enkelt för att vi ska kunna finnas & hålla hög kvalité!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *