Massagekudde bäst i test 2021 – 4 bästa massagekuddarna!

Test massagekudde, bäst i test 2021
Massagekudde bäst i test 2021

Massagekudde bäst i test 2021 – Bästa massagekudden!

Har du också stela muskler som du behöver mjuka upp? Sitter du kanske hemma och jobbar framför datorn många timmar i sträck? Sambon kanske har tröttnat på att trycka på dina axlar, och klagar på ont i fingrarna?
En lösning kan vara en massagekudde! Läs vår guide om massagekudde bäst i test!

Det har under flera år varit populärt med olika varianter av massagekuddar. Vissa som man sätter mot ryggstödet i soffan, andra som man kan ligga på och vissa där man stoppar ner sina fötter i, beroende på vilken variant man önskat. Läs vår guide om vilken massagekudde som är bäst i test!


Artikeln innehåller annonslänkar


Flowlife Flowpillow heat massagekudde – Bäst i test 2021 samt bästa köp!
Trenrehab Future Pro – Bra köp!
Beurer MG145 – Bäst sladdrivna massagekudde

Beurer MG520 – Premiumprodukt

Artikelns innehåll:
Vad är en massagekudde
Massagekuddens funktioner
Massage för olika behov
Vilken massagekudde är bäst?
Massagekudde bäst i test 2021

Vanliga frågor om massagekuddar
Massage graviditet
Massagekudde vs massagepistol?
Massage vid sjukdom
Hur ofta kan man massera?


Vad är en massagekudde?

En massagekudde är precis som det låter, en kuddliknande liten apparat som masserar dina muskler. Ofta finns det mer funktioner än massage, som tillexempel värme. Vissa massagekuddar drivs med sladd, andra går på batteri. Vi föredrar absolut en massagekudde som är batteridriven. Men läs mer för att hitta just din favorit!

Massagekuddens funktioner

Olika kuddar har olika sorters funktioner. Vissa modeller har enbart den masserande effekten, ofta med hjälp av inbyggda kulor som roterar. De bättre massagekuddarna kan också ha inbyggd värme för att få dubbel effekt.

Massage för olika behov

Beroende på var du har mest besvär, eller vilken kroppsdel du önskar att få masserat så finns det lika sorters massagekuddar. Vissa är uppbyggda för att täcka av större ytor som ryggen. Vissa massagekuddar är utformade precis som en liten kudde, så att du kan komma åt olika kroppsdelar.

Massagekudde för nacke

Massagekudde för nacke

Med vår bäst i test vinnande massagekudde Flowlife Flowpillow kan du enkelt få en härlig nackmassage, dessutom med värme. Du kan göra det bekvämt genom att antingen sitta eller ligga, massagekudden är anpassningsbar.

Massagekudde för rygg

Du kan använda de mindre massagekuddarna för att komma åt längs hela din rygg, men då behöver du såklart flytta runt på kudden. Därför finns det lite större massageplattor, som ser ut som ett ryggstöd på en stol. Du kan då hänga denna plattan mot ryggstödet på soffan, i bilen eller på kontorsstolen, så får du hela din rygg masserat på en och samma gång. Enkelt och smidigt!

Massagekudde för rygg

Du kan också använda de mindre kuddarna som nämnt, men du behöver då bara flytta på kudden till de områden du vill ha masserat.

Vilken massagekudde är bäst i test?

Vi har testat och jämfört 5 olika massagekuddar från olika varumärken, prisklasser och med lite olika funktioner. Vi jämförde också vilka omdömen de har fått från kunder samt från andra oberoende tester. Hur ser det ut med leveransvillkoren, är det fri frakt och retur eller ska vi behöver betala för detta?

Massagekudde bäst i test 2021

Flowlife Flowpillow Heat – Bäst i test!

Massagekudde Flowlife Flowpillow Heat bäst i test 2021
Massagekudde Flowlife Flowpillow Heat bäst i test 2021

Garanti: 24 månader + 100 dagar nöjdkund Hastigheter: 3 st Värme: Infraröd Vikt: 1,6 kg Mått: 32x11x20 cm Batteri: Uppladdningsbart Batteritid: 1,5-2 h Portabel: Enkel att bära med Kapacitet mAh: 2200 Effekt: 30 Watt 

Betyg hos Pricerunner: 5/5

Det svenska företaget Flowlife har utmärkt sig rejält igen. Med marknadens bästa massagekudde 2021 har den fått flera utmärkelser och snabbt vunnit många kategorier av bäst i test.

Med Flowlifes Flowpillow kan du snabbt och enkelt få en snabb sportmassage, eller varför inte en skön triggerpunktsbehandling där du verkligen har ont! Den masserar inte bara dina muskler, den värmer dessutom upp musklerna med hjälp av infrarött ljus, vilket ger dig en behaglig upplevelse och en snabbare effekt! Du kan självklart stänga av värmen om du vill det.

Med den smidiga utformningen och tack vare att den är sladdfri, så kan du enkelt packa ned den i väskan. Unna dig en kort massage efter timmarna framför datorskärmen, eller för en snabb återhämtning efter ett hårt träningspass.

Det slitstarka tyget och den kraftiga uppbyggnaden tillåter att massera alla typer av kroppar, du kommer inte bli besviken. Unna dig den bästa massagekudden, unna dig en Flowlife Flowpillow!

Slitstark & väger lätt
Roterar och ger värme
Batteridriven

Massagekudde bäst i test 2021: Flowlife Flowpillow Heat

Köp bästa massagekudden direkt hos Flowlife!


Trendrehab Future Pro – Bra köp!

Massagekudde Future Pro - Bra köp!
Massagekudde Future Pro – Bra köp!

Huvuden: 4 roterande Värme: Infraröd Vikt: 2 kg Mått: 34x14x22 cm Laddningstid: 1,5 timmar Batteritid: 1,5 h Portabel: Sladdlös Hastigheter: 3 st

Trendrehab har släppt sin egna version av en massagekudde, nämligen Future Pro med inbyggd infraröd värme. Precis som med Flowpillow är detta en av de bästa produkterna på marknaden. Med de fyra roterande massagehuvudena så kommer du enkelt åt nacke, rygg, axlar och även ben.

Du får en rejäl massage med de arbetande massagetummarna som ökar musklernas cirkulation, och denna effekt blir ännu bättre av den infraröda värmen. Massagekudden är smart då den knådar, stretchar och även byter håll på de roterande tummarna automatiskt.

Future Pro är helt sladdlös, så du behöver bara ladda upp batteriet i ca 1,5 timmar, för att sedan njuta av en skön och effektiv massage. Det uppladdningsbara batteriet håller i cirka 1,5 timmar, och tar det slut mitt i en massage, ja då kan du såklart använda den trots att den laddas!

Den enda nackdelen vi hittar jämfört med Flowpillow är färgen. Vitt är lika med smuts, och trots att den går enkelt att rengöra så kan det ibland vara svårt att få den lika fin som ny. Annars är konstruktionen riktigt bra, slitstarkt ”nättyg” precis som Flowpillow.

Köp din massagekudde Future Pro direkt hos TrendRehab


Massagekudde Beurer MG520 – Premium!

Beurer MG520 massagekudde bäst i test premium 2021
Beurer MG520 massagekudde bäst i test premium 2021

Garanti: 3 år Huvuden: 4 roterande Värme: Infraröd Vikt: 2,25 kg Mått: 42×23,5×14 cm Laddningstid: Uppladdningsbart 3 timmar Batteritid: 2 h Portabel: Enkel att bära med Kapacitet mAh: 1800 Effekt: 30 Watt 

Beurer är en ledande leverantör vad gäller hälso- och sjukvårdsprodukter. Deras produkter är storsäljare i flera av produktkategorierna och det gäller även deras massagekuddar.

Beurer MG520 är den batteridrivna och mer exklusiva massagekudden på marknaden. Med de 4 kraftiga roterande massagehuvudena får du en grym massage. Vill du komma åt ett område och behöver mer kraft så kan du enkelt hålla i den inbyggda remmen för att inte tappa grepp.

Vanliga områden som nacke, axlar och rygg är inga problem att massera. men vill du komma åt lite smalare muskler som underben så kan du enkelt flytta ihop huvudena med hjälp av den lilla ratten. Du kan också göra tvärtom att du separerar den för större muskelbukar.

Värmer skönt
Lång batteritid (2 timmar)
Laddar snabbt
Kraftfull maskin

Köp din massagekudde Beurer MG520 hos Medistore


Beurer MG145 – Bäst i test med sladd

Massagekudde Beurer MG145 bäst i test med sladd
Massagekudde Beurer MG145 bäst i test med sladd

Garanti: 3 år Huvuden: 4 roterande Värme: Värme Vikt: 2,25 kg Mått: 42×23,5×14 cm Drivs: Sladd Portabel: Enkel att bära med Effekt: 12 Watt 

Massagekudden Beurer MG145 har tidigare fått priset för bästa massagekudden, även 2021 är det ett grymt val om du väljer en kudde med sladd. Vi förstår varför denna massagekudde har fått så goda betyg från både jämförelsesajter och också från slutkunden. Det är en riktigt bra maskin som gör sitt jobb. Dessutom för en riktigt bra peng!

Apparaten ligger i ett överdrag som känns skönt mot huden, och som enkelt går att tvättas om det blir smutsigt. Med de fyra roterande massagehuvudena som också ger värme, så kan du slappna av för en stunds shiatsu-massage av nacke, rygg, skuldror eller vad nu din favorit är!

Snittanvändaren ger 4,5/5 i betyg
Tidigare vinnare i bäst i test
Bland de mest populära
Bra pris för det man får
Riktigt skönt överdrag

Värmer

Köp Beurer MG145 hos WhiteAway

Köp massagekudden hos Meds


Vanliga frågor om massagekuddar

Massage gravid

Du kan använda en massagekudde i princip genom hela graviditeten. Men man brukar avråda från behandling första 12 veckorna. Självklart tar du det extra lugnt när du använder en massagekudde om du är gravid. Sunt förnuft helt enkelt. Vi rekommenderar också att alltid rådfråga sin barnmorska innan användning.

Vid massage frisläpps avslappningshormon vilket kan vara skönt när din partner är gravid. Mår mamma bra, mår bebis bra!

Massagekudde vs massagepistol?

Bägge apparaterna har såklart fördelar men också nackdelar. Vill du bara ligga och koppla av och låta någon annan göra jobbet, då kanske en massagekudde är något för dig. Behöver du en snabbare och starkare effekt, och kan tänka dig att jobba lite för det, ja då är en massagepistol bättre, men kan vara svårt att komma åt på ryggen.

Massagekudden kan du komma åt varje kroppsdel och få en god genomkörare. När vi testaed vår vinnande bäst i test massagekudde Flowlife Flowpillow blev vi imponerade av hur pass bra effekt det blir på samtliga kroppsdelar. Nacke, rygg som ben.

Massage vid sjukdom

När du är sjuk så behöver kroppen vila. Du ska aldrig gå på en massagebehandling när du har symptom, och därför rekommenderar vi också dig att inte använda en massagekudde om du har förkylningssymptom. Vet man inte säkert var symptomen härleder ifrån så finns en risk att man startar igång något värre med behandling, likaså gäller det med träning. Vila!

Jag vill ha massage hela tiden, kan jag det?

Man har sett i studier att du har fått en fullgod effekt av massage vid ca 15-20 minuters användning per muskelgrupp. Använder du i detta fall en massagekudde för länge, så finns risken att du får en motsatt effekt, att muskeln stelnar till. Vårt tips är därför att flytta runt på massagekudden så du bearbetar större område.

Hur tog vi fram vår bästa massagekudde?

Precis som med massagepistoler så är marknaden för massagekuddar riktigt stor. Företagen har förstått att det finns en enorm marknad vilket resulterar i att det finns ett stort utbud av massagekuddar.

De flesta modeller som finns på marknaden går via strömsladd. Endast ett par modeller drivs med hjälp av uppladdningsbart batteri, men det är i princip bara Flowlife Flowpillow som lever upp till en riktigt god kvalité.

Köper du en massagekudde som är driven av sladd så behöver du ha ett eluttag i närheten, annars är risken stor att du inte kommer att kunna använda den när du vill, och den blir istället liggandes i en låda. Vår rekommendation är att betala lite mer, och få en batteridriven massagekudde. Lätt värt pengarna!

Vi har dels granskat tidigare utgivna artiklar om just massagekuddar och dess omdömen och recensioner. Vi har även själva testat kuddarna i hemmamiljö, just för att vi sanningsenligt ska kunna uttrycka vad vi tycker om produkterna vi testar.


Tack för att du ha läst vår artikel om massagekudde bäst i test 2021
Artikel: Massagekudde bäst i test 2021 – 4 bästa massagekuddarna
Författare: Admin hos BästaTesten
Företag: Flowlife, Beurer, Trendrehab
Produkter: Flowlife Flowpillow heat, Trendrehab Future Pro, Beurer MG145, Beurer MG520.
Vinnare hos:Bästatesten

Vi på BästaTesten slukar webben på produktinformation och testar av produkter, så om något leder till ett köp hos er så erhåller vi en liten andel som provision från företaget du handlar av. Helt enkelt för att vi ska kunna finnas & hålla hög kvalité!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *