Febertermometer bäst i test 2020: Ta febern enkelt!

Febertermometer bäst i test braun
Febertermometer Braun

I förkylningstider är en febertermometer något samtliga hem bör ha. Tyvärr blir det än viktigare när Corona/Covid-19 har slagit till hårt mot vår värld. I vanliga fall är det många som går till jobbet eller skolan när de har mildare symptom, kanske också lättare feber. Men i dagens samhälle måste vi hjälpa varandra, och inte minst avlasta vården! Har du symptom så ska du alltså stanna hemma!

Om du misstänker att du eller ditt barn har fått feber så är det mycket enkelt att testa med hjälp av en febertermometer. Dagens termometrar mäter snabbt, enkelt och med hög precision.


Artikeln innehåller annonslänkar


Vad är feber?

Feber innebär att du har en förhöjd kroppstemperatur utifrån ditt normala.
Hos oss vuxna ligger normal kroppstemperatur mellan 36°-37,8°, men individuella variationer finns, och hos barn är det något högre. En temperatur hos vuxna på 38° och över räknas som feber.
Du kan även ha något högre temperatur när du idrottar, samt kvinnor kan ha förhöjd temperatur efter ägglossningen.

Varför får man feber?

Om kroppen angrips av virus eller bakterier så ser hjärnan till att öka kroppens värme som en del i en naturlig försvarsreaktion, feber är alltså ett symtom på att något i kroppen är fel.

febertermometer barn
febertermometer barn

Olika febertermometrar

Det finns termometrar som kan avläsa från flera områden, medan andra testar du enbart på ett ställe. De vanligaste och bland de mest säkra är en örontermometer.

  • Örontermometer: En febertermometer som du mäter via inneörat känner av värmen från trumhinnan och örats omgivning, då dessa försörjs av samma blodomlopp som delar av hjärnan. Snabbt, enkelt och över lag hygieniskt.
  • Panntermometer: Mäter den yttre hudtemperaturen. Fördelen är att det går snabbt, samt att du kan mäta andra saker som tex barnets badvatten. Nackdelen är att det finns faktorer som försvårar mätningen. Rekommenderar om man vill ha ett hum om feber föreligger eller ej.

Bäst febertermometer 2020 – termometer till barn & vuxen!

Bäst febertermometer Braun Thermoscan 7
Febertermometer Braun Thermoscan 7

Med febertermometer Braun Thermoscan läser du snabbt och enkelt av dig och ditt barn vid eventuell feber. Du mäter via inneörat vilket gör att det tar maximalt upp till 4 sekunder innan du får tempen i en stor synlig display.

Läs mer eller köp febertermometer Braun Thermoscan hos apoteket

Läs mer eller köp febertermometer Braun Theroscan 7 hos Kjell & Company

Hur tar man tempen bäst med en febertermometer?

Den snabbaste och mest pricksäkra varianten är att ta tempen via inneörat.
Om du mäter temperaturen via ditt inneöra, så mäter termometern av värmen som kommer från trumhinnan och örats omgivning. Detta för att trumhinnan försörjs av samma blodomlopp som vissa delar av hjärnan. Detta kommer då ge dig en snabb och pålitlig temperatur. Möjligen den bästa avläsningen!

Vad ska man göra när man ha feber?

Ta tempen med en bra febertermometer dagligen så att du håller koll på hur febern utvecklas. I de flesta fall går febern över på ett par dagar. Så det bästa du kan göra är att låta kroppen få vila, det är just det den behöver. Ta receptfria febernedsättande och drick mycket vatten.
Ofta kommer inte febern ensam, utan du kan få hosta, ont i halsen och rinnande näsa. Även här finns bra receptfria läkemedel som motverkar dessa symtom. Rådfråga alltid din apotekare om du inte vet vad du ska välja.


Tack för att du ha läst vår artikel om febertermometrar
Artikel: Febertermometer bäst i test 2020: Ta febern enkelt!
Författare: Admin hos BästaTesten
Företag: Braun
Produkter: Braun Thermoscan 7
Vinnare hos: Bästatesten, bästitest.se
Liknande produkter: Aktivitetsarmband Fitbit & Garmin

Vi på BästaTesten slukar webben på produktinformation och testar av produkter, så om något leder till ett köp hos er så erhåller vi en liten andel som provision från företaget du handlar av. Helt enkelt för att vi ska kunna finnas & hålla hög kvalité!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *