Test: Brun utan sol – Bäst brun utan sol blev Ida Warg!

Brun utan sol bäst i test 2021
Bäst brun utan sol – Bäst i test 2021

Produktjämförelse: Bäst brun utan sol 2021!

Gillar du också känslan efter en skön utlandsresa, man har en härlig solbränna och man känner sig allmänt pigg och fräsch. Tänk att få bibehålla den känslan året om, i Sverige, i ur och skur.
Det kan du! Lösningen heter nämligen Brun utan sol, eller BUS som det också kallas, och är precis som det låter. Du får en fin brunkysst hud utan att behöva pressa i solen. Du slipper dessutom att tänka på riskerna med en stark sol som kan skada din hud.

Vi har tagit fram en guide om vilka Brun utan sol som är bäst på marknaden. Vi har sammanställt tidigare skriva artiklar och bäst i test guider, testade produkterna själva och listat vilken som blev Brun utan sol bäst i test 2020 & 2021!


Artikeln innehåller annonslänkar


Ida Warg Instant Self Tanning Mousse bäst i test & bästa köp!
Tan-Luxe The Gradual bäst i test premium!
Cocoa Brown 1 Hour Tan – Riktigt bra brun utan sol

Artikeln innehåll:
Brun utan sol – Bäst i test 2020 & 2021
Vad är brun utan sol?
Hur fungerar det?
Bäst resultat med brun utan sol

Vanliga frågor om BUS
-Kan jag som gravid använda brun utan sol?

-Hur tätt inpå kan jag duscha?
-Vanliga misstag
-Hur länge håller färgen?

Brun utan sol – Bäst i test 2021

Bäst I Test: Ida Warg – Instant Self Tanning Mousse

Bäst Brun utan sol - Ida Warg Instant Self Tanning Mousse
Bäst Brun utan sol – Ida Warg Instant Self Tanning Mousse

Över lag är samtliga av Ida Wargs produkter riktigt bra, och håller ett bra pris. Det stämmer väl överens med just Instant Self Tanning Mousse som vi utsett till bästa köpet bland brun utan sol.

Det är en färgad mousse som är lätt att smörja in och den sätter sig snabbt på huden, doften är också riktigt trevlig. Det är en enkel mousse att applicera, och du kommer snabbt se en förändring av nyans. Effekten kommer att öka gradvis följande 12 timmar.
Ida Warg Instant Self Tanning Mousse bäst i test & bästa köp!

± Moussen ger en återfuktande effekt 1-2 dagar
± Riktigt bra pris
± Lätt att applicera
± 100% vegansk!

Köp den bästa brun utan sol direkt hos Apohem

Tan-Luxe The Gradual – Bäst premium

Bäst I Test Brun utan sol Tan-Lux The Gratudal
Bäst I Test Brun utan sol Tan-Lux The Gratudal

Tan-Luxe The Gradual är en somrigt väldoftande brun utan sol som ger en riktigt fin brun färg. När du applicerar krämen så går det snabbt innan du har en gyllenbrun hy. Så det är en perfekt produkt för dig som är på språng!

Då krämen är något mer lös i konsistensen än många andra varumärken så underlättar det med en appliceringshandske, detta gör det mer lättarbetat och du får också en jämnare ton. Är du ovan vid denna konsistens så rekommenderar vi att du börjar med en liten dos. Trots sina 250 ml så räcker The Gradual längre än många andra konkurrenter.
Tan-Luxe The Gradual bäst i test premium!

± Doftar ljuvligt
± Räcker länge
± Snabba resultat
± Rinnig konsistens
± Dyr

Läs mer eller köp din Tan-Luxe brun utan sol hos

Cocoa Brown 1 Hour Tan Medium

Cocoa Brown finns numera i var och varannan handel, märket har blivit riktigt hett. Med Cocoa Brown 1 Hour Tan får du en riktigt fin färg på väldigt kort tid. Moussen är enkel att applicera med en appliceringshandske och torktiden går på rekordfart (beroende på vilken färggrad du vill ha).

Det som vi älskar med denna produkten är att den kladdar i princip ingenting, likväl är den väldigt enkel att få jämn. Pricken över i:et är att doften är trevlig vid insmörjning.

Nyansen du får beror på hur länge du låter moussen torka in innan du duschar.
Dusch efter 1 timme: Light Glow
Efter 2 timmar: Medium Glow
3 timmar: Dark Glow
Så detta är ingen produkt du ska applicera innan läggdags, därför ger vi denna produkt något lägre betyg än de bästa brun utan sol.

Produkten har fått flera utmärkelser som bästa brun utan sol flera år i rad av utländsk media, och vi förstår varför.

± Snabb torktid
± Billig
± Kladdar minimalt
± Appliceras ej innan läggdags

Läs mer eller köp din Tan-Luxe brun utan sol hos


Vad är BUS (brun utan sol)?

Marknaden för Brun utan sol är i full blomster. Tidigare har det varit populärt med solarium, men efter flera rapporter om att detta kan skada huden och orsaka cancer så har brun utan sol blivit ett allt mer populärt val. En annan faktor att det blivit så populärt tror vi är sociala medier, det dyker ständigt upp personer i flödet med fräsch, solkysst hy. Det vill ju vi också ha!

Många av dagens produkter är så effektiva och bra framställda så att du inte ser skillnad på om det är en riktig solbränna, eller om det är fake. Detta gör att man gärna sprayar in sig om det ger sådana goda resultat!

Brun utan sol finns som spray, krämer, mousse och gel. Vad du väljer är en smaksak. De olika produkterna har nämligen olika tendens till torktid och hur enkla de är att applicera.

Mousse och spray torkar oftast snabbare in i hyn, vilket gör att du inte kommer att vara en vandrande kladdhög. Kräm och gel har en lite fetare konsistens, vilket gör att det tar lite längre tid för huden att ta till sig produkten.

Hur fungerar Brun-utan-sol?

När du applicerar produkten så reagerar ämnet med kroppens yttre hudlag där det finns proteiner som består av aminosyror. Det är alltså inga ämnen som tränger in i kroppen och skadar våra celler, utan stannar helt enkelt på våra döda ytliga hudceller. Så ju mer tiden går, och ju mer du duschar och gör dig ren, desto mer kommer försvinna från den insmörjda färgen.

Ämnet som reagerar med kroppens proteiner heter DHA och binder alltså till de ytliga hudcellerna och återspeglar en brunare hy.

Solbränd - Brun utan sol produktjämförelse
Solbränd – Brun utan sol produktjämförelse

Bäst resultat med BUS

Det som kan vara svårt med att använda brun utan sol (BUS) är att få ett jämnt och fint resultat. Det ser aldrig bra ut med en fläckig, ojämn eller kantig ”solbränna”.

 • Peeling: Börja allt med att skrubba huden så att överflödet av döda hudceller försvinner. Använd förslagsvis en peeling. Annars är risken att för mycket färg fastnar i detta parti vilket gör att det blir mörkare färg just där, och när hudcellerna ramlar av, så får du istället en fläckig hy.
  En jämn och fin hy ger alltså ett bättre resultat av din BUS-produkt.

 • Smörj in kroppen med återfuktande kräm: Vissa områden på kroppen är ofta lite mer torr än andra. Även detta gör att hudområdet suger åt sig mer BUS vilket leder till en fläckig applicering. Områden som kan vara mer torra är armbågar, nagelband, knogar, knän och fötter. Så se till att smörja in dessa hudområden några dagar i förväg med en återfuktande kräm. 

 • Applicera produkten: När hudkrämen har sugits in så är det dags att applicera din bästa brun-utan-sol. Du börjar alltid vid handleder och fotled. Med cirkulerande rörelser tar du dig uppåt och inåt mot de centrala kroppsdelarna. Vare sig du använder de produkter som kräver en handske, eller utan, så smörjer du alltid in dig med en liten klick åt gången. 
  Försök alltid att fasa ut insmörjningen så du inte får några synliga kanter och linjer.  
  Har du svårt att nå vissa områden, som ryggen, be då någon om hjälp om du kan. 

 • Efter insmörjning: Tvätta av handflator och mellan fingrar. Det ska även din eventuella partner som hjälpt dig göra. Det är en tråkig syn att vakna upp på morgonen med riktigt bruna fingrar. Been there, Done that! 

  Eftersom det kan ta några timmar innan färgen har torkat in i huden, så ska du vänta med en dusch 6-8 timmar. Vissa produkter kan du duscha efter 1-3 timmar. Läs noga på förpackningen! 

Vanliga frågor om brun utan sol

Här har vi samlat ett par vanliga frågor som dyker upp om användning av brun utan sol. Har du några frågor som vi inte har svarat på, hör isåfall av dig så lägger vi till det i vår guide!

Kan jag som gravid använda BUS?

Du som försöker, eller redan är gravid och vill använda en brun utan sol kan andas ut. Det är som vi skriver ovan, helt ofarligt att applicera BUS-produkt eftersom ämnet bara stannar i yttersta hudlagret. Det påverkar alltså varken dig, eller ditt barn.

Hur tätt inpå applicering kan jag duscha?

Vänta gärna 6-8 timmar innan du kliver in i duschen eller tar ett bad. Då hinner din BUS torka in i huden och riskerar inte att rinna av. Vissa produkter kan du duscha efter 1-3 timmar, så läs noga på förpackningen!
Bäst är om du kan smörja in dig innan läggdags (beroende på produkt), eftersom BUS:en kan färga av sig så ligg sen i oömma sängkläder.

Vanliga fel vid användning av brun utan sol?

Ett vanligt misstag folk gör är att applicera för mycket kräm åt gången. På vinterhalvåret är det vanligt att man är lite torr om huden, detta ger en ojämn applicering av krämen. Se mer under ”Bäst resultat med Brun-utan-sol”.

Hur länge håller färgen?

Mycket beror på hur ofta du duschar eller badar, och skrubbar din hud. Eftersom färgen sitter i det ytliga hudlagret så kommer det till sist försvinna. Men räkna med att en insmörjning håller mellan 2-5 dagar cirka. Självklart beror det också på vilken produkt du använder.

Hur utfördes vårt test?

Vi har själva testat produkterna i hemmamiljö, flera olika gånger, för att se hur färgen ter sig i olika vardagssituationer. Vi har även granskat tidigare utförda produkttester och tagit detta till viss beaktning.


Tack för att du ha läst vår artikel om Brun utan sol
Artikel: Test: Brun utan sol – Bäst Brun utan sol blev Ida Warg
Författare: Admin hos BästaTesten
Företag: Ida Warg, Tan-Luxe, Cocoa Brown
Produkter: Ida Warg Instand self tanning mousse, Tan-Luxe The Gradual, Cocoa Brown 1 Hour Tan
Vinnare hos: Bästatesten, Prisjakt

Vi på BästaTesten slukar webben på produktinformation och testar av produkter, så om något leder till ett köp hos er så erhåller vi en liten andel som provision från företaget du handlar av. Helt enkelt för att vi ska kunna finnas & hålla hög kvalité!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *